Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 1000 kcal/portie
Se consuma cu paine neagra
Ingrediente pentru 4 portii:
- 125 gr slanina
- 2 cepe
- 2 fire de usturoi verde
- 750 gr cartofi fierti
- 250 gr morcovi
- 750 gr varza de Bruxelles
- 2 l. s. unt topit
- 1 1/2 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
- 4 bucati carnaciori pentru fiert
- sare
- piper alb proaspat macinat
- nucsoara
Mod de preparare:
- Slanina se taie in cuburi, ceapa se toaca. Usturoiul se taie inele. Cartofii si morcovii se taie in cuburi. Varza se cresteaza de la cotor.
- Untul topit se incinge si se prajeste slanina. Legumele, in afarade varza, se calesc in untura.
- Se toarna supa fierbinte si se fierbe aproximariv 10 minute.
- Se adauga varza si totul se fierbe inca 1/4 ora.
- Carnaciorii se adauga cu 5 minute inainte de a fi gata mancarea; se condimenteaza dupa gust si se serveste.
Pofta Buna!
Comentarii la retete