Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 380 kcal/portie
Se consuma cu vin frantuzesc de la tara
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 cepe mari
- 2 l. s. unt
- 1/2 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
- 1/4 l vin alb
- 1/2 l . c. chimen macinat
- sare
- piper proaspat macinat
- 60 gr seminte de floarea-soarelui
- 8 felii de franzela
- 100 gr cascaval ras
Mod de preparare:
- Carnea se taie felii subtiri. Untul se pune la incins si se prajeste ceapa pana devine sticloasa.
- Se toarna vinul si supa peste ceapa, se condimenteaza cu chimen, apoi se fierbe 5 minute. Se adauga sare si piper. Semintele se prajesc intr-o tigaie fara ulei.
- Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se imparte supa in patru vase rezistente la foc. Deasupra se pun 2 felii de franzela. Se presara cu cascaval si seminte si se introduc in cuptor, pana ce supa devine maronie.
Pofta Buna!
Comentarii la retete