Dificultate mica
Timp de preparare: cca 1/4 ora
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 ou
- faina cat greutatea oului (cantarit cat este intreg)
- 1 l. s. ulei
Mod de preparare:
- Dupa ce albusul s-a batut spuma, intr-o farfurie intinsa, se adauga uleiul si galbenusul, se bat inca de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se adauga faina toata; se amesteca usor, numai prin rasturnare pana cand se incorporeaza si compozitia ramane moale si pufoasa.
- Furculita se curata de compozitie, se uda in supa de carne sau de rosii care fierbe intr-o cratita de 2 l si se iau pe lungul ei sau cu lingurita galuste de cca 3-4 cm lungime si cca 2 cm grosime, care, apoi, se pun in supa, unele langa altele, pana cand se termina toate.
- Vor rezulta 22-24 galuste.
- Se aseaza capacul tras putin la o parte, si, dupa ce galustele au dat in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic, 12-15 minute, (dupa 7-8 minute se intorc in supa), pana ce isi dubleaza volumul si devin pufoase.
- Se incearca daca sunt bine fierte la mijloc.
- Galustele fara ulei se fac la fel.
Pofta Buna!
Comentarii la retete