Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana se obtine o pasta-piure.
  2. Se adauga ouale, sarea, mustarul si coaja de portocale.
  3. Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
  4. Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
  5. Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
  6. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
  7. Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.

Informatii nutritionale Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale

IMG_9837 Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale

sursa: www.slabuta.ro

Pulpa porc marinata (reteta Craciun)

Timp de marinare: cca 12 ore
Timp de pregatire: cca 2-3 ore

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 750 ml vin rosu, demi-sec
  • 200 ml otet balsamic
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe
  • usturoi, pisat
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 3 linguri miere
  • sare

Mod de preparare:

  1. Se face marinada, amestecand toate ingredientele de mai sus.
  2. Usturoiul trebuie sa fie pisat. Se amesteca toate bine si se pun intr-un vas mai adanc.
  3. Se adauga carnea, in care se fac taieturi, in acele taieturi se pune usturoiul (ca sa se patrunda bine), si se lasa la frigider, acoperind vasul. Trebuie sa stea cel putin 12 ore la frigider.
  4. Marinada trebuie sa acopere bucata de carne.
  5. Dupa ce s-a marinat se pune intr-o tava si se da la foc mic, in cuptor.
  6. Din cand in cand, carnea de porc se stropeste cu marinada.

Se poate servi cu capere.

friptura-porc-01-522x361 Pulpa porc marinata (reteta Craciun)

friptura-porc-02-522x348 Pulpa porc marinata (reteta Craciun)

sursa: www.slabuta.ro

Mingiute de cocos (reteta Craciun)

Timp de preparare: cca 1 ora

Ingrediente pentru 16 prajiturele:

  • sirop de agave – 100 gr
  • galbenusuri fierte – 4 bucati
  • unt moale – 30 gr
  • rom – 3 linguri
  • nuca de cocos rasa – 100 gr
  • ciocolata

Mod de preparare:

  1. Toate ingredientele, in afara de ciocolata, se amesteca bine si se formeaza bilute.
  2. Se face o adancitura pe mijloc.
  3. Ciocolata se topeste pe bain-marie.
  4. Se pune o picatura de ciocolata topita in adancitura.
  5. Prajiturelele se aseaza in forme de hartie de briose si se pun la frigider in cutie inchisa.

Pofta buna!

mingiute-cocos-03-522x348 Mingiute de cocos (reteta Craciun)

mingiute-cocos-02 Mingiute de cocos (reteta Craciun)

mingiute-cocos-01 Mingiute de cocos (reteta Craciun)

sursa: www.slabuta.ro

Oua umplute “ciupercute” (reteta Craciun)

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 188.52 kcal/100 gr

Ingrediente:

  • 5 oua, fierte tari
  • o conserva de ton (in apa sau ulei)
  • rosii
  • maioneza de casa
  • patrunjel, pentru ornat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se fierb ouale.
  2. Se taie pe lungime in 2 jumatati.
  3. Se scot galbenusurile.
  4. Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
  5. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
  6. Se aseaza pe un platou.
  7. Deasupra se pune maioneza de casa.
  8. Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
  9. Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.

Informatii nutritionale pentru 100 gr:

188.52 kcal * 10.7 gr proteine * 17.7 gr grasimi * 145.7 mg colesterol * 1.55 gr carbohidrati * 0.26 gr fibre * 114.85 mg sare * 0.44 gr zahar

O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.

oua-umplute-craciun Oua umplute ciupercute (reteta Craciun)

sursa: www.slabuta.ro