- l. s. = lingura de supa (rasa)
- l. c. = lingurita de ceai (rasa)
- v. d. c. = varf de cutit
- rf. = refrigerat
- l = litru
- ml = mililitru
- kg = kilogram
- gr = gram
- kcal =kilocalorie
- cca = circa
- min. = minut
- buc. = bucata
Timp de preparare:
- Rapid: = timp de preparare cel mult 1/2 ora
- Necesita timp: = timp de preparare cel mult 1/2 - 1 1/2 ora
- De durata: = timp de preparare peste 1 1/2 ora
Retete similare...
- Aluat de paine
Durata dospirii: cca 1 ora
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 530 kcal/portie
Ingrediente:
500 gr faina
1 pachetel drojdie uscata
1 ligura zahar
1 varf de cutit chimen macinat
1 varf de cutit coreandru macinat
1 lingurita sare
15 gr untura de
- Crochete din oua
Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
3-4 oua fierte tari
o lingura smantana groasa (50 ml)
o lingurita cu varf patrunjel taiat marunt
un varf de cutit piper
1/2 lingurita sare fina
un ou crud
100 g franzela
30 g unt sau
- Marinata de peste
Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
1 kg peste (scrumbii, heringi)
250 ml apa
100 ml otet
50 ml ulei
o foaie de dafin
10 boabe piper
o ceapa (80 gr)
o lingurita cu varf sare
Mod de preparare:
Pestele se curata de intestine,
- Mancare de cartofi cu carnat afumat
Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
cca 200 gr carnat afumat
700-800 gr cartofi
ceapa (100 gr)
50 ml ulei sau alta grasime
boia dulce
piper
patrunjel sau marar
sare
Mod de preparare:
Ceapa, taiata marunt, se caleste in ulei, se pune apoi ,
- Chiftele marinate
Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
1/4 kg carne
50 g franzela
50 g ceapa
3 catei usturoi
250 ml suc de rosii
o foaie de dafin
faina
ulei
marar
piper
ienibahar
sare
Mod de preparare:
Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne
- © Copyright 2023 LaGatit.ro
- Sus ↑
Scrie o parere