Ingrediente pentru 2 portii:
- Faina alba - 350 gr
- Sare - jumatate de lingurita
- Ulei de floarea soarelui (sau ulei de masline) - 3 linguri
- Drojdie uscata - 2 linguri (sau drojdie proaspata - 6 gr)
- Apa - 225 ml
- Zahar - 1 lingura
Mod de preparare:
- Cele 350 gr de faina se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
- Separat intr-un vas se toarna 225 ml de apa calda. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
- Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
- In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori.
- Ungeti mainile cu putin ulei, impartiti-l in jumatate si cu mainile intindeti-l pe tava.
Retete similare...
- Aluat de paine
Durata dospirii: cca 1 ora
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 530 kcal/portie
Ingrediente:
500 gr faina
1 pachetel drojdie uscata
1 ligura zahar
1 varf de cutit chimen macinat
1 varf de cutit coreandru macinat
1 lingurita sare
15 gr untura de
- Supa de primavara cu sofran
Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 330 kcal/portie
Se consuma cu franzela proaspata
Ingrediente pentru 4 portii:
800 gr sparanghel
2 l. s. unt
sare
1 v. d. c. zahar
6 cepe verzi
1 ceapa mica uscata
1 morcov
2 rosii
200 gr frisca
1 galbenus
- Cum se face mozzarella?
1. Incalzirea laptelui
Laptele se pune pe foc mic, se amesteca incet si se aduce la temperatura de 37C, nu mai mult! Verifica temperatura cu termometru.
Un pont: daca nu ai termometru, verificarea se poate face foarte
- Pizza “Cele 4 anotimpuri”
Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 1170 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de vin sec rosu
Ingrediente:
1 aluat pizza conform retetei: Blat Pizza
4 linguri pasta de tomate
1 lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii
- Pasteta de ficat cu ciuperci
Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
300 gr ficat de vitel sau pasare
1/4 kg ciuperci albe
1/4 kg carne de vitel si 1/4 carne de porc mai slaba
50 gr slanina afumata
o ceapa mare
100 ml smantana dulce
4
- © Copyright 2023 LaGatit.ro
- Sus ↑
Scrie o parere