Timp de marinare: cca 12 ore
Timp de pregatire: cca 2-3 ore
Ingrediente:
- 1,5 kg pulpa de porc
- 750 ml vin rosu, demi-sec
- 200 ml otet balsamic
- 3 linguri ulei masline
- 2 cepe
- usturoi, pisat
- foi de dafin
- boabe de piper
- 3 linguri miere
- sare
Mod de preparare:
- Se face marinada, amestecand toate ingredientele de mai sus.
- Usturoiul trebuie sa fie pisat. Se amesteca toate bine si se pun intr-un vas mai adanc.
- Se adauga carnea, in care se fac taieturi, in acele taieturi se pune usturoiul (ca sa se patrunda bine), si se lasa la frigider, acoperind vasul. Trebuie sa stea cel putin 12 ore la frigider.
- Marinada trebuie sa acopere bucata de carne.
- Dupa ce s-a marinat se pune intr-o tava si se da la foc mic, in cuptor.
- Din cand in cand, carnea de porc se stropeste cu marinada.
Se poate servi cu capere.


sursa: www.slabuta.ro
Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 188.52 kcal/100 gr
Ingrediente:
- 5 oua, fierte tari
- o conserva de ton (in apa sau ulei)
- rosii
- maioneza de casa
- patrunjel, pentru ornat
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se fierb ouale.
- Se taie pe lungime in 2 jumatati.
- Se scot galbenusurile.
- Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
- Se aseaza pe un platou.
- Deasupra se pune maioneza de casa.
- Iar din rosii se “decupeaza” niste “palarii” care se pun deasupra albusurilor.
- Intre aceste “ciupercute” se pun fire de patrunjel. Ca si cum ar fi iarba intre ciuperci.
Informatii nutritionale pentru 100 gr:
188.52 kcal * 10.7 gr proteine * 17.7 gr grasimi * 145.7 mg colesterol * 1.55 gr carbohidrati * 0.26 gr fibre * 114.85 mg sare * 0.44 gr zahar
O portie, adica o jumatate de ou umplut are in jur de 35 gr.
sursa: www.slabuta.ro
Comentarii la retete