Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- 100 gr orez
- 1/2 l lapte
- o lingurita de gem de caise, sau gem din coji de portocale
- 50 gr stafide
- 2 linguri rom
- 50 gr unt
- 100 gr zahar
- 50 gr nuci macinate
Mod de preparare:
- Orezul, curatat de impuritati si spalat in sita deasa de sarma, se pune la fiert in 750 ml apa.
- Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand se inmoaie si zeama scade aproape complet, apoi se toarna laptele si se mai lasa la fiert.
- Cind este bobul moale, si laptele a scazut, chiar daca nu complet, cratita se ia de pe foc, orezul amestecandu-se imediat cu untul, gemul, zaharul, stafidele, impreuna cu romul si un varf de lingurita cu sare; se amesteca usor cu lingura.
- Compozitia se rastoarna intr-o cratita de 1 l , unsa bine cu unt solid si tapetata cu nuca macinata si se lasa apoi sa se raceasca la frigider.
- Cand se serveste, se lasa cratita 2-3 minute intr-un vas cu apa fierbinte, ca sa se topeasca untul cu care a fost tapetata, se asaza platoul deasupra ei si se rastoarna.
- Se serveste cu un sos dulce.
Pofta Buna!
Comentarii la retete