Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente pentru 4 portii:
- 150 gr unt
- 50 gr cascaval sau parmezan
- 250 gr ciuperci
- oceapa de marime mijlocie
- 2 linguri ulei
- o foaie dafin
- 2 linguri zeama de lamaie, vin sau otet
- 1 v. d. c. piper
- marar
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
- Ciupercile bine spalate se taie marunt sau se trec prin masina de tocat.
- Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamaie sau 50 ml vin sau o lingura de otet, piper, o lingurita de sare.
- Se lasa la foc mic acoperite, sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.
- Cind se iau de pe foc, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt.
- Dupa ce se racesc, se amesteca cu untul frecat (sa fie moale).
- Pasta se sareaza si cu ea se ung tartinele; deasupra se rade cascaval sau parmezan (direct peste tartine).
Pofta Buna!
Comentarii la retete