Ingrediente pentru 2 portii:

  • Faina alba - 350 gr
  • Sare - jumatate de lingurita
  • Ulei de floarea soarelui (sau ulei de masline) - 3 linguri
  • Drojdie uscata - 2 linguri (sau drojdie proaspata - 6 gr)
  • Apa - 225 ml
  • Zahar - 1 lingura

Mod de preparare:

  1. Cele  350 gr de faina se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
  2. Separat intr-un vas se toarna 225 ml de apa calda. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
  3. Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
  4. In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori.
  5. Ungeti mainile cu putin ulei, impartiti-l in jumatate si cu mainile intindeti-l pe tava.