Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • cca 200 gr carnat afumat
  • 700-800 gr cartofi
  • ceapa (100 gr)
  • 50 ml ulei sau alta grasime
  • boia dulce
  • piper
  • patrunjel sau marar
  • sare

Mod de preparare:

  1. Ceapa, taiata marunt, se caleste in ulei, se pune apoi , un varf de lingurita cu boia dulce de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, se amesteca de 2-3 ori si , imediat, se adauga carnatul taiat in felii de 1 cm grosime; se amesteca de 4-5 ori si se stinge cu circa 1/4 l apa fierbinte.
  2. Cand clocoteste apa, se adauga cartofii taiati in sferturi , se completeaza apa pana la nivelul cartofilor, se sareaza si se pune un varf de cutit cu piper.
  3. Se lasa sa fiarba acoperiti cca 20 minute, ca sa se inmoaie.
  4. Sosul nu se ingroasa cu faina; va fi foarte gustos cu aroma de afumatura.
  5. Cand se ia mancarea de pe foc, se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.

Pofta Buna!