Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 250 gr margarina
  • o cutie de sardele, cca 200 gr
  • 20 gr masline
  • 2-3 castraveciori acri (cca 100 - 130 gr)
  • 3 lingurite cu virf de mustar
  • un gogosar rosu
  • sare

Mod de preparare:

  1. Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu furculita pana cand devine ca o alifie (se va trece chiar pe un vas cu apa calda sau pe marginea sobei, fara sa se topeasca).
  2. Maslinele se taie in bucatele mici chiar de pe sambure.
  3. Gogosarul se taie in cubulete mici.
  4. Castravetii se taie in felii subtiri, pe lungime, feliile se suprapun si se taie in forma de chibrit, apoi pe latime, in cubulete (fara sa se scurga de zeama).
  5. Cind marginea este moale, se pun toate ingredientele mentionate si 1/2 lingurita cu sare fina, amestecand compozitia cu furculita pana cind se omogenizeaza ca o pasta, apoi se adauga sare si mustar, daca mai este nevoie.
  6. Cu pasta se ung feliile de franzela sau cornuri.

Pofta Buna!