Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 250 gr margarina
- o cutie de sardele, cca 200 gr
- 20 gr masline
- 2-3 castraveciori acri (cca 100 - 130 gr)
- 3 lingurite cu virf de mustar
- un gogosar rosu
- sare
Mod de preparare:
- Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu furculita pana cand devine ca o alifie (se va trece chiar pe un vas cu apa calda sau pe marginea sobei, fara sa se topeasca).
- Maslinele se taie in bucatele mici chiar de pe sambure.
- Gogosarul se taie in cubulete mici.
- Castravetii se taie in felii subtiri, pe lungime, feliile se suprapun si se taie in forma de chibrit, apoi pe latime, in cubulete (fara sa se scurga de zeama).
- Cind marginea este moale, se pun toate ingredientele mentionate si 1/2 lingurita cu sare fina, amestecand compozitia cu furculita pana cind se omogenizeaza ca o pasta, apoi se adauga sare si mustar, daca mai este nevoie.
- Cu pasta se ung feliile de franzela sau cornuri.
Pofta Buna!
Comentarii la retete