Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 220 kcal/portie
Se consuma cu un vin usor rosu

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 l. s. ulei
  • 1 ceapa mare, taiata in bucati mai mari
  • 1 gogosar rosu, in cuburi
  • 1 gogosar verde, in cuburi
  • 1 zucchini, in fasii
  • 1/4 telina, in cuburi
  • 1 fir usturoi verde, in inele
  • 250 gr morcovi, in cuburi
  • 1/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 rosii decojite
  • 1/2 l. s. cimbru
  • 1-2 l. s. crema Fraiche
  • 1 l. s. zeama de lamaie
  • 1 l. s. sos de soia

Mod de preparare:

  1. Uleiul se pune intr-o cratita mare la incins, se pun ceapa si toate legumele, in afara de rosii. Se calesc scurt impreuna.
  2. Se toarna supa limpede, se condimenteaza totul cu sare, piper si se mai fierbe 20-30 minute la foc mic.
  3. La compozitie se adauga rosiile si cimbrul si se fierbe inca o data 5 pana la 10 minute.
  4. Se omogenizeaza cu crema Fraiche, zeama de lamaie si sos de soia si se condimenteaza din nou, daca este necesar.

Pofta Buna!