Cocktail “Rudolfo”

Timp de preparare: cca 3/4 ora

Ingrediente:

  • 4 cuburi de gheata
  • 2 cl rom maro
  • 2 cl Amaretto (lichior de migdale)
  • 2 cl votca
  • 4 cl suc din fructele pasiunii
  • 4 cl suc de ananas
  • 2 cl zeama de lamaie
  • 2 cl sirop de granate (rodii)
  • 1/2 felie ananas
  • fructe de sezon

Mod de preparare:

  1. Cuburile de gheata se pun in pahare mari (trebuie sa cuprinda 1/2 litru lichid).
  2. Deasupra se toarna rom, Amaretto, votca, suc de fructe si suc de granate. Se amesteca bine totul.
  3. Felia de ananas se taie in bucati mici si se adauga in pahar.
  4. Paharul se orneaza cu un betisor ornat cu fructe de sezon. Se serveste cu paiul.

Pofta Buna!

Cocktail “Tigerlilly”

Timp de preparare: cca 3/4 ora

Ingrediente:

  • 125 gr caise din conserva
  • 2 l. s. zeama de lamaie
  • 1 cl rom alb
  • 1/2 l. s. zahar
  • 100 g lapte acru 1,5% grasime
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar tos
  • 1/2 albus
  • 1 cub de gheata

Mod de preparare:

  1. Se omogenizeaza cu mixerul caisele, zeama de lamaie, romul si zaharul.
  2. Se adauga laptele acru si se amesteca cu mixerul pe turatia cea mai mica.
  3. Se amesteca coaja de lamaie cu zahar tos si se toarna albusul pe o farfurie mica. Marginea paharului se trece prin albus si pe urma in amestecul de zahar si coaja de lamaie.
  4. Se lasa sa se usuce.
  5. In pahar se pune mai intai cubul de gheata si cu grija se toarna bautura deasupra.

Pofta Buna!

Cocktail de fructe “Vis de Java”

Timp de preparare: cca 3/4 ora

Ingrediente:

  • 4 cl suc natural de piersici
  • 4 cl suc natural de banane
  • 4 cl suc natural de maracuja
  • 2 cl suc de granate
  • apa tonica
  • 1 felie de piersica
  • 1 cireasa de cocktail

Mod de preparare:

  1. Sucurile se agita intr-un shaker impreuna cu gheata si se strecoara bautura intr-un pahar inalt, fara picior.
  2. Se umple paharul cu apa tonica si se orneaza cu felia de piersica si cu cireasa.
  3. Pentru mixare siropurile sunt ingredientele importante, cu acestea se pot aroma si colora bauturile.
  4. Sucul de granat se extrage din mere Granat (rodii).

Pofta Buna!

Lichior de oua

Timp de preparare: cca 20 min

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 250 ml alcool
  • 350 g zahar
  • 250 ml rom
  • vanilie

Mod de preparare:

  1. Galbenusurile se freaca bine, 2-3 minute, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se dilueaza cu laptele clocotit, adaugat cate putin, o lingurita la inceput, pana se subtiaza si apoi, in suvoi continuu, amestecand mereu cu lingura.
  2. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga alcoolul si romul in suvoi subtire si continuu, amestecand tot timpul, ca sa nu se formeze cheaguri.
  3. Se toarna in sticle care se vor astupa bine.
  4. Dupa 10 zile, lichiorul se poate consuma.
  5. Pe parcurs se va ingrosa.
  6. In acest lichior se pot adauga, de asemenea, cacao, ciocolata sau nescafe care se freaca cu galbenusurile si zaharul, se dilueaza cu laptele clocotit, si, apoi, cu spirtul si romul.

Pofta Buna!

Cruson (Sangria)

Timp de preparare: cca 1/4 ora

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise etc.)
  • 100 - 300 gr zahar
  • 2 1/4 l vin, sifon sau sampanie

Mod de preparare:

  1. Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri naturale din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura, fragi, capsune, caise, etc.
  2. Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300 gr zahar (care prin topire le extrage zeama si le inmoaie), se toarna putin vin (1/4 l ) si, eventual, un paharel de lichior triplu sec sau cu aroma fructului.
  3. Dupa cca 2 ore, se adauga 1-2 l vin cu care se amesteca.
  4. In pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie in loc de sifon) 1/4 sau 1/2 din capacitatea paharului, completand cu vin (in care au fost macerate fructele).
  5. In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au inmuiat prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.

Pofta Buna!