Mancare scazuta cu zucchini

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 230 kcal/portie
Se consuma cu cartofi fierti in coaja

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 40 gr unt
  • 2 cepe, taiate in inele
  • 350 gr zucchini, in felii
  • 1 varza creata mica
  • 250 gr rosii decojite
  • 1 l. c. verdeturi
  • 1 l. c. oregano
  • 1 foaie de dafin
  • piper proaspat macinat
  • 1-2 l. c. Curry
  • 2 l. c. fulgi de drojdie de bere
  • 50 gr cascaval ras

Mod de preparare:

  1. Untul se pune intr-o cratita la incins si se prajeste ceapa.
  2. Se adauga zucchini si varza creata, se calesc usor. Se toarna 1/8 l apa si se fierb cca 20 minute la foc redus. Rossile se injumatatesc si se adauga la compozitie numai in ultimele 10 minute. Se condimenteaza cu verdeturi, oregano si piper.
  3. Mancarea se condimenteaza cu Curry si se presara cu fulgi de drojdie de bere. Nu se mai fierbe si se serveste presarata cu cascaval.

Pofta Buna!

Mancare de pui exotica

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 540 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-5 portii:

  • 1 cocos mic
  • 1 l supa limpede de pui (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 250 gr broccoli
  • 300 gr mazare refrigerata
  • 4 morcovi mici
  • 2 fire usturoi proaspat, taiat in fasii
  • 100 gr orez
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 2 l. s. faina
  • 1/8 l vin alb
  • 2 l. s. sos de soia
  • 200 gr mandarine despicate, din conserva
  • sare
  • 2 l. c. piper curry
  • 2 v. d. c. sofran
  • 1/2 l. c. enibahar
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 galbenus de ou proaspat

Mod de preparare:

  1. Se indeparteaza pielea de pe cocos, se transeaza carnea in bucati egale.
  2. Broccoli, mazarea, morcovii, usturoiul proaspat si supa limpede se fierb 20 minute la foc redus.
  3. Orezul se fierbe.
  4. Untul sau margarina se pune la incins, se prajeste faina si se stinge cu supa limpede de pui. Se amesteca cu orezul si cu mandarinele. Se adauga vinul alb si sosul de soia. Se da o data totul in clocot.
  5. Se freaca galbenusul cu smantan si cu sosul obtinut se leaga supa.

Pofta Buna!

Supa concentrata de cartofi cu carne de pui

Timp de preparare: cca 2 ore
Cca  600 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 1 legatura de verdeturi pentru supa
  • 1 pui
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • 750 gr cartofi copti
  • 500 gr morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 l. s. ulei de soia
  • 2 banane
  • 1 l. s. praf Curry
  • 150 gr iaurt
  • piper alb proaspat macinat

Mod de preparare:

  1. Verdeturile pentru supa se taie in bucati mai mari. Se spala bine puiul; verdeturile, foile de dafin si boabele de piper, impreuna cu puiul, se pun in 1 1/2 l apa cu sare.  Se fierb la foc redus aproximativ 1 ora.
  2. Se scoate puiul si se pune la racit. Supa se strecoara.
  3. Cartofii si morcovii se taie cuburi mai mari.
  4. Legumele se fierb 20-30 minute in supa. Morcovii se scot din supa, iar restul de legume se paseaza cu ajutorul mixerului.
  5. Ceapa verde se taie inele. Uleiul se pune intr-o cratita mare la incins si ceapa se caleste.
  6. Bananele se zdrobesc; impreuna cu Curry si iaurtul se toarna peste ceapa. Se adauga treptat si supa de cartofi.
  7. Morcovii se taie fasii si impreuna cu carnea se pun in supa. Se condimenteaza cu Curry si piper.

Pofta Buna!