Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3 ore
Ingrediente:
- 5 oua
- 80-100 gr zahar tos
- 1/2 l lapte
- o lingura rom
- un plic cu zahar vanilat
- 100 gr frisca batuta spuma
Mod de preparare:
- Albusurile se bat spuma tare intr-un vas smaltuit de 2-3 l.
- Se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana cand se intaresc din nou; apoi se pun galbenusurile si laptele.
- In compozitie se poate pune, cand aceasta este rece, si 100 gr frisca batuta spuma, cu care se amesteca.
- Totul se bate imediat cu telul in forma de para, pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute.
- Dupa ce se infierbanta bine si se bate tot timpul repede, insistand pe fundul vasului, ca sa nu se coaguleze; pasta se omogenizeaza si incepe sa se ingroase. Cind se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, facultativ, se adauga un paharel de lichior cu aroma preferata.
- Se lasa sa se raceasca cateva minute dupa care se pune in tavite la congelator in tavite sau in cupe.
Pofta Buna!
Comentarii la retete