Timp de preparare: cca 1 1/2 ora
Ingrediente:
- carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 - 13 saptamani), piept, carne macra, crud, prelucrat - 300 gr
- ciuperci champignon crude - 505 gr
- ou de gaina, integral - 2 bucati
- coaja de portocala, proaspata, 70 gr
- mustar galben, preparat - 2.5 gr
- frisca fara zahar pentru gatit si creme - 60 gr
- sare de/pentru masa - 0.75 gr
Mod de preparare:
- Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana se obtine o pasta-piure.
- Se adauga ouale, sarea, mustarul si coaja de portocale.
- Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
- Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
- Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
- Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
- Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.
Scrie o parere