Supa Gazpacho

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 290 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 zucchini
  • 250 gr rosii
  • 1 castravete de sera
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gogosar verde si unul rosu
  • 500 ml supa rece limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 6 l. s. ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper alb proaspat macinat
  • praf de boia
  • 2 felii de paine alba
  • 1 ardei gras galben

Mod de preparare:

  1. Se taie mai mare zucchini, rosiile, castravetele, ceapa si usturoiul, se injumatatesc gogosarul rosu si cel verde, se indeparteaza samburii si se taie bucati.
  2. Se paseaza legumele cu mixerul. Se toarna supa rece, se adauga 2 linguri de ulei si se condimenteaza cu zeama de lamaie, sare, piper si boia.
  3. Restul de ulei se pune la incins. Painea alba se taie in cuburi si se prajeste. Ardeiul galben se taie in cuburi mai mici.
  4. Supa se serveste rece, impreuna cu painea alba si cu ardeiul galben.

Pofta Buna!

Supa chinezeasca

Timp de preparare: cca 1 ora
Timp de inmuiere: cca 2o minute
Cca 400 kcal/portie
Se consuma cu paine cu crabi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 120 gr orez
  • putina sare
  • 50 gr zbarciogi uscati
  • 6 cepe verzi
  • 1-2 ardei grasi rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 150 gr boabe de soia
  • 3 l. s. ulei de soia
  • 2 catei de usturoi
  • cam 2 l. s. otet de fructe
  • miere
  • 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • piper proaspat macinat
  • 2 l. s. inele de usturoi verde

Mod de preparare:

  1. Orezul se spala si se fierbe in apa sarata aproximativ 3/4 ora. Zbarciogii se pun in apa rece la inmuiat.
  2. Ceapa se taie marunt. Ardeiul se injumatateste, se indeparteaza samburii si se taie in fasii. Morcovii si telina se taie fasii subtiri, se inmoaie boabele de soia.
  3. Uleiul se pune intr-o cratita la incins si se prajesc legumele. Zbarciogii se scurg si se adauga la zarzavat.
  4. Usturoiul se zdrobeste si se pune in compozitie. Legumele se condimenteaza cu otet si miere.
  5. Se toarna supa si se fierbe in continuare 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si piper Cayenne. Se adauga orezul. Se serveste cu usturoi verde presarat deasupra.

Pofta Buna!

Ciorba de fasole verde

Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • morcov
  • patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 kg fasole verde
  • 2 l. s. ulei
  • un ardei
  • 1/2 kg rosii
  • frunze de patrunjel si telina
  • putin cimbru
  • sare

Mod de preparare:

  1. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.
  2. Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.
  3. Cand toate sunt fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
  4. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.
  5. Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Pofta Buna!