Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana se obtine o pasta-piure.
  2. Se adauga ouale, sarea, mustarul si coaja de portocale.
  3. Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
  4. Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
  5. Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
  6. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
  7. Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.

Informatii nutritionale Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale

IMG_9837 Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale

sursa: www.slabuta.ro

Pizza “Cele 4 anotimpuri”

Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 1170 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de vin sec rosu

Ingrediente:

  • 1 aluat pizza conform retetei: Blat Pizza
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura oregano
  • 6 linguri cascaval ras (parmezan)
  • 8 rosii oparite
  • 100 gr creveti
  • 100 gr carne de pasare sau de scoica
  • 100 gr sunca fiarta taiata fasii
  • 100 gr salam
  • 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
  • cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 200 gr mozzarella

Mod de preparare:

  1. Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
  2. Se incalzeste cuptorul la 220 C, se oparesc rosiile, se cojesc si se aseaza pe aluatul taiat felii.
  3. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
  5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei.
  6. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta Buna!

Perisoare din piept de pui

Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

Pentru perisoare:

  • 250 gr piept pui
  • 50 gr orez
  • 50 gr ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • un ou
  • 25 g faina
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • sare

Pentru sos:

  • 50 g untdelemn
  • 1/4 l apa
  • 1/2 l suc de rosii
  • ceapa rasa fin
  • 25 g faina
  • marar
  • patrunjel
  • telina
  • sare

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita, se infierbanta uleiul sau alta grasime cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, un minut, se pune un varf de lingurita cu boia sau pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si, imediat se sting cu apa.
  2. Cand clocoteste apa, se pun perisoarele si castravetii, curatati de coaja si taiati in betisoare de 1 cm grosime, sau necuratati, rasi prin razatoare cu gauri mari si scursi bine de zeama pe care o lasa.
  3. Se lasa sa fiarba 40-50 minute.
  4. Cand toate sunt fierte, se freaca bine faina cu sucul de rosii care, apoi, se amesteca cu sosul; se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege.
  5. Se completeaza lichidul, daca a scazut, ca sosul sa cuprinda bine perisoarele si castravetii si sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
  6. Cratita se ia de pe foc, mancarea se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se acreste cu zeama de lamaie sau cu cateva picaturi de otet.
  7. Pentru aroma, se adauga marar si, facultativ, usturoiul taiat marunt.
  8. Daca sosul este prea acru, se adauga o lingurita de zahar.
  9. Mancarea se poate servi simpla sau cu piure de cartofi.
  10. Smantana se adauga la masa.

Pofta Buna!

Snitel umplut cu carne de porc, pui, curcan, iepure domestic, miel

Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente pentru 4 portii:

  • carne de porc, vitel, pui, curcan, iepure domestic, pulpa de miel
  • patrunjel
  • ceapa
  • usturoi
  • masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:

  1. Carnea, curatata de pielite, se taie in felii de 1 cm grosime, batandu-se cu batatorul fara sa se rupa, apoi se unge cu o compozitie mai picanta: slanina proaspata sau afumata taiata marunt cu marar, patrunjel, mustar, ceapa, usturoi, masline, castravete, gogosar proaspat sau din conserva, toate taiate marunt si combinate dupa gust.
  2. Apoi, snitelul se indoaie in jumatate, se trece prin faina, apoi prin ou (batut cu furculita, in care s-a pus putina sare si piper macinat) si prin pesmet, sau iar prin faina, prajindu-le ca si snitelul parizian si servindu-le la fel.

Pofta Buna!

Supa de pasare cu galuste

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 580 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr galuste
  • 400 gr piept de pui
  • 2 l. s. ulei
  • 1 dovleac Zucchini
  • 1 ardei galben si unul rosu
  • 10 cl Marsala
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare:

  1. Galustele se fierb in apa sarat si se strecoara.
  2. Se scoate pielita de p epieptul de pui, se taie in bucati si se prajeste in ulei, apoi se scoate.
  3. Legumele se taie fasii si se prajesc in acelasi ulei, se adauga Marsala si se toarna 1 l de apa fiarta.
  4. Supa se fierbe, iar galustele si carnea se incalzesc in supa. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se serveste in farfurii incalzite.

Pofta Buna!

Supa concentrata de cartofi cu carne de pui

Timp de preparare: cca 2 ore
Cca  600 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 1 legatura de verdeturi pentru supa
  • 1 pui
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • 750 gr cartofi copti
  • 500 gr morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 l. s. ulei de soia
  • 2 banane
  • 1 l. s. praf Curry
  • 150 gr iaurt
  • piper alb proaspat macinat

Mod de preparare:

  1. Verdeturile pentru supa se taie in bucati mai mari. Se spala bine puiul; verdeturile, foile de dafin si boabele de piper, impreuna cu puiul, se pun in 1 1/2 l apa cu sare.  Se fierb la foc redus aproximativ 1 ora.
  2. Se scoate puiul si se pune la racit. Supa se strecoara.
  3. Cartofii si morcovii se taie cuburi mai mari.
  4. Legumele se fierb 20-30 minute in supa. Morcovii se scot din supa, iar restul de legume se paseaza cu ajutorul mixerului.
  5. Ceapa verde se taie inele. Uleiul se pune intr-o cratita mare la incins si ceapa se caleste.
  6. Bananele se zdrobesc; impreuna cu Curry si iaurtul se toarna peste ceapa. Se adauga treptat si supa de cartofi.
  7. Morcovii se taie fasii si impreuna cu carnea se pun in supa. Se condimenteaza cu Curry si piper.

Pofta Buna!

Supa de pui

Timp de preparare: cca 1 1/2 ora
Cca 890 kcal/portie
Se consuma cu franzela proaspata

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 l. s. ulei
  • 1 pui pentru supa (1,5 - 2 kg)
  • sare
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • piper

Mod de preparare:

  1. Legumele pentru supa se taie marunt si se prajesc in ulei. Puiul, impreuna cu legumele prajite, se pune intr-o oala cu 1 1/2 l apa rece, se acopera, se sareaza si se fierbe. Se reduce focul si in cca 3/4 ora puiul trebuie sa fie fiert.
  2. Se scoate puiul din supa si se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza pielea, se scoate carnea de pe oase si se taie in bucati.
  3. Se strecoara supa, legumele se trec prin sita si se pun deoparte.
  4. Se face un sos din unt si faina, se amesteca bine si treptat se adauga in supa racita. Se condimenteaza cu piper si se fierbe aproximativ 5 minute. Se pune din nou carnea de pui in supa si se incalzeste aproximativ 2 minute.

Pofta Buna!