Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- 750 ml lapte
- 100 gr gris
- un varf de cutit sare
- coaja rasa de lamaie sau o lingurita gem din coji de portocale
- 1 ou
- faina
- pesmet
- ulei
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara de 1 l se pune laptele sa fiarba (dar nu direct pe flacara).
- Cand clocoteste, se adauga grisul in forma de ploaie care se lasa sa fiarba 5-6 minute, amestecand mereu pana se ingroasa.
- Cand este aproape rece, se adauga oul intreg, coaja de lamaie sau gemul din coji de portocale, sau vanilie pentru aroma.
- Se ia cate un varf de lingurita din compozitie si, pe foaia de naylon, presarata cu faina sau pesmet, se formeaza crochete de 5-6 cm lungime sau papanasi de 1 cm grosime.
- Cand toate sunt gata, se incalzeste tigaia goala, 3-4 minute si in ea se pune, apoi ulei intr-un strat de 2-3 mm grosime.
- Crochetele se rumenesc frumos si se servesc calde, pudrate cu zahar cu vanilie.
- Sunt bune si reci.
Pofta Buna!
Comentarii la retete