Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • 200 ml iaurt sau lapte batut
  • 50 gr gris
  • 30 gr unt
  • un ou
  • un varf de cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri ulei sau 50 gr unt
  • 30 gr pesmet
  • zahar pudra
  • vanilie

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara se freaca bine iaurtul sau laptele batut cu oul intreg, untul, sarea coaja de lamsie si grisul; craticioara se trece apoi pe foc si se amesteca intruna, 8-10 minute, pana cand fierbe grisul si se ingroasa compozitia.
  2. Se poate consuma ca atare sau se lasa sa se raceasca putin.
  3. Intre timp se prajeste putin pesmetul in 50 g unt, apoi se iau cu lingura din compozitie galuste lunguiete, care se asaza la marginea pesmetului (ca sa nu se incarce prea tare), se intorc usor cu lingura, deoarece compozitia este moale si se aseaza intr-un vas termorezistent unele linga altele (nu suprapuse).
  4. Se pudreaza cu zahar vanilie si vasul se introduce in cuptor, unde se lasa 5-6 minute ca sa se infierbante papanasii, apoi se servesc.

Pofta Buna!