Minestrone a la Milanese

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr costita afumata
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 zucchini mic
  • putin vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr mazare
  • 200 gr fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 l. c. busuioc
  • 1 l. c. oregano
  • 150 gr orez fiert
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. zahar
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 l. s. cascaval
  • 1 l. s. frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
  2. Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
  3. Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
  4. Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
  5. Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
  6. Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Pofta Buna!

Supa de crevete cu fenicul

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 160 kcal/portie
Se consuma cu bagheta

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 crevete (a cate 30-40 gr)
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr fenicul
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 l. s. ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 800 ml supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
  • 1 l. s. unt
  • sare
  • 2 l. s. ceapa
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 20 ml Pernod
  • 1 l. s. verdeata de fenicul tocata

Mod de preparare:

  1. Crevetele se scot din cochilie, se taie in bucati mai mici, la fe ceapa si feniculul. Inima feniculului se taie in fasii subtiri.
  2. Coaja de la crevete, usturoiul, ceapa si bucatile de fenicul se pun intr-un castron si se prajesc in ulei de masline; se stropesc cu vin alb, la care se adauga supa limpede. Totul se fierbe 20 minute si se trece prin sita.
  3. Ceapa si fasiile de fenicul se pun intr-un castron si se calesc.
  4. Crevetele se taie in 3 sau 4 bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se calesc 2 minute in unt, apoi se adauga crevetele.

Pofta Buna!

Supa crema de broccoli

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 230 kcal/portie
Se consuma cu paine prajita

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr broccoli
  • 1 ceapa
  • 2 l. s. unt
  • 1/2 l. s. faina integrala
  • 1 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • enibahar macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 v. d. c. nucsoara
  • 4 l. s. smantana
  • 1-2 l. s. frunze de migdal
  • 1 v. d. c. frunze de lamaita

Mod de preparare:

  1. Se desface in bucati broccoli si se toaca. Ceapa se taie fin.
  2. Untul se pune intr-o cratita la incins, se prajeste ceapa pana devine sticloasa, se adauga broccoli tocat si se da o data in clocot.
  3. Se presara cu faina, se incorporeaza supa de legume si se condimenteaza cu sare, piper, enibahar, piper Cayenne si nucsoara. Supa se fierbe aproximativ 10 minute la foc potrivit.
  4. Supa se bate cu mixerul si se incalzeste inca o data. Se adauga smantana. Supa se orneaza cu frunze de migdal si frunze de lamaita.

Pofta Buna!

Supa de dovleac Zucchini

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 400 kcal/portie
Se consuma cu paine de casa

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 cepe
  • 2 l. s. unt
  • 600 gr dovleac
  • 200 gr ciuperci proaspete
  • 300 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l. s. pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 400 ml vin alb
  • 200 gr smantana
  • amidon
  • 1 l. s. verdeturi proaspete, tocate (oregano, busuioc, frunze de patrunjel)
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • zahar
  • pentru ornat o crenguta verde

Mod de preparare:

  1. Ceapa se toaca fin. Intr-o tigaie se pune untul la incins si se prajeste ceapa.
  2. Dovleacul se injumatateste si se scot samburii. Miezul se taie fasii.
  3. Ciupercile se taie fasii si se stropesc cu zeama de lamaie.
  4. Ciupercile si pasta de rosii se pun peste ceapa. Se freaca usturoiul cu sare si impreuna cu dovleacul si cu vinul se toarna peste ciuperci si pasta de rosii. Toate se pun intr-o cratita si se fierb 1/4 ora.
  5. Se adauga intai supa de legume, apoi smantana si se leaga cu amidon.
  6. Se ia de pe foc, se presara cu verdeturi si se condimenteaza cu sare, piper, piper Cayenne si zahar. Se orneaza cu o crenguta verde.

Pofta Buna!