Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi
Ingrediente pentru 4 portii:
- 100 gr costita afumata
- 2 l. s. unt sau margarina
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 4 fire de ceapa verde
- 1 zucchini mic
- putin vin alb
- 1 foaie de dafin
- 200 gr mazare
- 200 gr fasole alba
- 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
- 200 gr rosii decojite
- 1 l. c. busuioc
- 1 l. c. oregano
- 150 gr orez fiert
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 v. d. c. zahar
- 1 v. d. c. piper Cayenne
- 1 l. s. cascaval
- 1 l. s. frunze tocate de patrunjel
Mod de preparare:
- Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
- Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
- Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
- Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
- Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
- Minestrone se serveste presarat cu cascaval.
Pofta Buna!
Scrie o parere