Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Ingrediente:
Pentru foaie:
- 3 oua
- cca 270 gr faina
Pentru sirop:
- 200 gr zahar
- 150 ml apa
- 50 ml rom
Pentru umplutura:
- 1 kg frisca
Mod de preparare:
- Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare.
- Se coc la cuptor cca 15 min pana cand se rumenesc putin.
- In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop.
- Se mai lasa la cuptor pana ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie.
- Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate.
- O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm , pe lumatatea cealalta se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca pe ea se pun patratele in ordinea in care au fost, dupa forma lor trecand cu cutitul prin frisca se taie si foaia de dedesubt.
Pofta Buna!
Comentarii la retete