Durata dospirii: cca 1 ora
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 530 kcal/portie
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1 ligura zahar
- 1 varf de cutit chimen macinat
- 1 varf de cutit coreandru macinat
- 1 lingurita sare
- 15 gr untura de porc
- 2 oua
Mod de preparare:
- Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. 1/4 l apa calduta se toarna peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din toate acestea un aluat.
- Pentru 1/2 ora se pune la dospit.
- Se framanta inca odata si se pune iar la dospit 1/2 ora.
- Se pune apoi pe o planseta, se framanta din nou, apoi se intinde.
- Cuptorul se incalzeste la 220 C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori.
- Se acopera dupa gust si se pune la copt 20-25 minute.
Pofta Buna!
Comentarii la retete