Timp de preparare: cca 1 3/4 ora
Cca 650 kcal/portie
Se consuma cu paine neagra

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 kg carne slaba de vita, taiata cuburi
  • 1 ceapa tocata
  • 2 l. s. untura
  • 400 gr morcovi, taiati fasii
  • 1 kg fenicul, taiat inele
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 l. s. frunze de tarhon
  • 1/8 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 1/8 l vin alb
  • 200 gr macaroane late, verzi
  • 200 gr ciuperci Champignon, taiate in fasii

Mod de preparare:

  1. Carnea si ceapa se pun in untura incinsa si se prajesc. Se adauga 1/2 l apa, se acopera si se fierb incet 3/4 ora.
  2. Legumele, condimentele si tarhonul se adauga in supa, se toarna vinul si se fierb in continuare 1/2 ora.
  3. Pastele fainoase se pun in supa si se fierb 1/2 ora, iar in ultimele 5 minute se adauga si ciupercile.
  4. Se condimenteaza inca o data si se serveste supa presarata cu fenicul.

Pofta Buna!