Mancare de pui exotica

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 540 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-5 portii:

  • 1 cocos mic
  • 1 l supa limpede de pui (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 250 gr broccoli
  • 300 gr mazare refrigerata
  • 4 morcovi mici
  • 2 fire usturoi proaspat, taiat in fasii
  • 100 gr orez
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 2 l. s. faina
  • 1/8 l vin alb
  • 2 l. s. sos de soia
  • 200 gr mandarine despicate, din conserva
  • sare
  • 2 l. c. piper curry
  • 2 v. d. c. sofran
  • 1/2 l. c. enibahar
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 galbenus de ou proaspat

Mod de preparare:

  1. Se indeparteaza pielea de pe cocos, se transeaza carnea in bucati egale.
  2. Broccoli, mazarea, morcovii, usturoiul proaspat si supa limpede se fierb 20 minute la foc redus.
  3. Orezul se fierbe.
  4. Untul sau margarina se pune la incins, se prajeste faina si se stinge cu supa limpede de pui. Se amesteca cu orezul si cu mandarinele. Se adauga vinul alb si sosul de soia. Se da o data totul in clocot.
  5. Se freaca galbenusul cu smantan si cu sosul obtinut se leaga supa.

Pofta Buna!

Supa de sofran cu crevete

Timp de preparare: cca 1/4 ora
Cca 190 kcal/portie
Se consuma cu 1 pachet Prosecco

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 150 gr telina
  • o ceapa mica
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 l. s. unt
  • 1/2 l supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
  • 0,5 mg sofran
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 l. s. faina de orez
  • 150 gr crema Fraiche
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 gr crevete fierte si curatate
  • 1 l. s. frunze de telina, tocate

Mod de preparare:

  1. Telina se taie in bucati de 5 mm, se pun intr-o tigaie cu unt si se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul.
  2. Sofranul si supa limpede se fierb impreuna. Se amesteca vinul alb cu fain ade orez si se toarna in supa. Se fierbe si se pune deasupra crema Fraiche.
  3. Se condimenteaza supa cu sare si piper. Crevetele se adauga la celelalte ingrediente, apoi se presara deasupra cu frunze de telina.

Pofta Buna!