Minestrone a la Milanese

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr costita afumata
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 zucchini mic
  • putin vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr mazare
  • 200 gr fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 l. c. busuioc
  • 1 l. c. oregano
  • 150 gr orez fiert
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. zahar
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 l. s. cascaval
  • 1 l. s. frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
  2. Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
  3. Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
  4. Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
  5. Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
  6. Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Pofta Buna!

Mancare scazuta din peste cu legume

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 legatura de zarzavaturi pentru supa, taiate marunt
  • 1 bulb de fenicul, taiat in cuburi
  • 250 gr cartofi, in cuburi
  • 1 zucchini, in fasii
  • 1/2 gogosar rosu, in fasii
  • 1/2 gogosar verde, in fasii
  • 1/2 l supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
  • 150 gr rosii, fara coaja
  • 250 gr file de peste
  • 150 gr peste afumat
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 l. s. marar tocat
  • 1 l. s. patrunjel tocat
  • tarhon tocat

Mod de preparare:

  1. Untul se pune intr-o cratita la incins, apoi se prajeste ceapa. Zarzavaturile se adauga la compozitie si se fierb 5 minute.
  2. Se toarna supa limpede, si impreuna se fierb 10 minute la foc potrivit.
  3. Se adauga rosiile si pestele file si se lasa sa fiarba incet inca 10 minute. Se curata pestele afumat, se dezoseaza, se taie in bucati, se adauga la compozitie si se incalzeste.
  4. Mancarea se condimenteaza si se presara cu verdeturi proaspete.

Pofta Buna!

Supa de avocado

Timp de preparare: cca 1/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu vin alb

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 avocado coapte, mai mici
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 l. s. ceapa tocata
  • 1 l. s. unt
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 100 gr smantana
  • sare
  • miere
  • piper alb proaspat macinat
  • 40 ml Noilly Prat
  • 2 rosii

Mod de preparare:

  1. Avocadele se injumatatesc, se indeparteaza samburii, se taie cuburi. Se pune la incins untul, in care se calesc usturoiul si ceapa.
  2. Se stropeste cu vin alb, se adauga supa de legume si se fierbe 5 minute. Se toarna smantana si se condimenteaza cu sare, miere, piper si se omogenizeaza cu Noilly Prat.
  3. Rosiile se oparesc, se decojesc, se indeparteaza samburii si se taie cuburi mici. Supa se bate cu mixerul pana ce devine pastoasa. Jumatate din cuburile de avocado se adauga la compozitie si se bate din nou supa; apoi se incalzeste, dar nu se mai fierbe.
  4. Rosiile si cuburile de avocado ramase se pun in supa cu putin timp inainte de a fi servita.

Pofta Buna!

Supa acrisoara

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 110 kcal/portie
Se consuma cupaine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr miez de dovleac
  • 50 gr ceapa tocata
  • 1 l. s. unt
  • 700 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 2 l. c. miere
  • 1 l. s. otet de sherry
  • putin piper alb proaspat macinat
  • nucsoara
  • sare
  • 2 rosii
  • 2 l. s. marar tocat

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se taie fasii subtiri, se pune intr-un castron impreuna cu ceapa si untul si se prajesc. Se adauga mierea, otetul si supa de legume. Toata compozitia se fierbe 20 de minute.
  2. Supa se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie in cuburi mici. Cuburile de rosii si mararul se pun numai cand se serveste supa.

Varianta:

Daca nu va place dovleacul, puteti folosi castravete de sera.

Pofta Buna!