Minestrone a la Milanese

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr costita afumata
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 zucchini mic
  • putin vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr mazare
  • 200 gr fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 l. c. busuioc
  • 1 l. c. oregano
  • 150 gr orez fiert
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. zahar
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 l. s. cascaval
  • 1 l. s. frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
  2. Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
  3. Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
  4. Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
  5. Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
  6. Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Pofta Buna!

Mancare scazuta din peste cu legume

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 legatura de zarzavaturi pentru supa, taiate marunt
  • 1 bulb de fenicul, taiat in cuburi
  • 250 gr cartofi, in cuburi
  • 1 zucchini, in fasii
  • 1/2 gogosar rosu, in fasii
  • 1/2 gogosar verde, in fasii
  • 1/2 l supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
  • 150 gr rosii, fara coaja
  • 250 gr file de peste
  • 150 gr peste afumat
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 l. s. marar tocat
  • 1 l. s. patrunjel tocat
  • tarhon tocat

Mod de preparare:

  1. Untul se pune intr-o cratita la incins, apoi se prajeste ceapa. Zarzavaturile se adauga la compozitie si se fierb 5 minute.
  2. Se toarna supa limpede, si impreuna se fierb 10 minute la foc potrivit.
  3. Se adauga rosiile si pestele file si se lasa sa fiarba incet inca 10 minute. Se curata pestele afumat, se dezoseaza, se taie in bucati, se adauga la compozitie si se incalzeste.
  4. Mancarea se condimenteaza si se presara cu verdeturi proaspete.

Pofta Buna!