Pizza de legume colorata

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 730 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de chianti (vin)

Ingrediente:

  • 1 aluat conform retetei
  • 1 lingura ulei
  • cate un ardei rosu, galben, verde
  • 100 gr praz
  • 4 ardei iuti murati
  • 300 gr broccoli (sau conopida)
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr pasta de tomate
  • 200 gr rosii in bulion (conserva)
  • piper macinat proaspat
  • boia de ardei dulce
  • oregano sfaramat
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare:

  1. Se prepara aluatul. Se unge o forma pentru pizza. Ardeii se taie in doua, se curata si se taie cuburi. Prazul se taie rondele. Ardeii murati se taie marunt.
  2. Broccoli sau conopida se desface in bucati, iar tulpina se taie felii.
  3. Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu pasta de tomate si cu rosiile. Cuptorul se incalzeste la 220 C.
  4. Din aluat se intinde o foaie de marimea formei de pizza, se aseaza in aceasta si se unge cu pasta de tomate. Se aseaza legumele uniform peste pasta de tomate, se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano si se presara cu cascaval.
  5. Se coace in cuptor cca 20 de minute.

Pofta Buna!

Supa din samburi verzi de cereale si telina

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 410 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru supa:

  • 4 cepe mici
  • 4 bucati de telina cu frunze
  • 2 l. s. unt sau margarina vegetala
  • 100 gr cereale verzi
  • 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • putina sare
  • piper proaspat macinat

In plus:

  • 1 cana cu smantana dulce
  • 50 gr cascaval ras
  • boia

Mod de preparare:

  1. Se curata ceapa si se taie cuburi mici. Se taie frunzele telinelor si se toaca mai mare. Telina se taie in fasii subtiri.
  2. Se pune untura intr-o cratita la incins, cepele si telina se calesc. Se adauga cerealele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga supa de legume.
  3. Supa se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute la foc redus. La sfarsit se pun frunzele de telina.
  4. Smantana se bate, dupa care se adauga cascavalul. Se toarna supa intr-un castron incalzit, se presara cu boia si cu cascaval ras si se serveste fierbinte.

Pofta Buna!