Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 730 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de chianti (vin)

Ingrediente:

  • 1 aluat conform retetei
  • 1 lingura ulei
  • cate un ardei rosu, galben, verde
  • 100 gr praz
  • 4 ardei iuti murati
  • 300 gr broccoli (sau conopida)
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr pasta de tomate
  • 200 gr rosii in bulion (conserva)
  • piper macinat proaspat
  • boia de ardei dulce
  • oregano sfaramat
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare:

  1. Se prepara aluatul. Se unge o forma pentru pizza. Ardeii se taie in doua, se curata si se taie cuburi. Prazul se taie rondele. Ardeii murati se taie marunt.
  2. Broccoli sau conopida se desface in bucati, iar tulpina se taie felii.
  3. Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu pasta de tomate si cu rosiile. Cuptorul se incalzeste la 220 C.
  4. Din aluat se intinde o foaie de marimea formei de pizza, se aseaza in aceasta si se unge cu pasta de tomate. Se aseaza legumele uniform peste pasta de tomate, se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano si se presara cu cascaval.
  5. Se coace in cuptor cca 20 de minute.

Pofta Buna!