Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 410 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru supa:
- 4 cepe mici
- 4 bucati de telina cu frunze
- 2 l. s. unt sau margarina vegetala
- 100 gr cereale verzi
- 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- putina sare
- piper proaspat macinat
In plus:
- 1 cana cu smantana dulce
- 50 gr cascaval ras
- boia
Mod de preparare:
- Se curata ceapa si se taie cuburi mici. Se taie frunzele telinelor si se toaca mai mare. Telina se taie in fasii subtiri.
- Se pune untura intr-o cratita la incins, cepele si telina se calesc. Se adauga cerealele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga supa de legume.
- Supa se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute la foc redus. La sfarsit se pun frunzele de telina.
- Smantana se bate, dupa care se adauga cascavalul. Se toarna supa intr-un castron incalzit, se presara cu boia si cu cascaval ras si se serveste fierbinte.
Pofta Buna!
Scrie o parere