Crema din oua intregi cu albusul batut spuma

Ingrediente:

  • 60-70 gr zahar
  • 2-3 albusuri
  • o lingura cu rom
  • 100 gr unt

Mod de preparare:

  1. Cand se prepara din oua intregi, crema se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma; se adauga 60-70 gr zahar pentru albus, iar pentru 2-3 albusuri, o lingura cu rom, si apoi spuma se bate in continuare, pana cand se intareste din nou.
  2. Dupa aceea, se pun galbenusurile si, in plus, cate o lingura cu lichid pentru fiecare ou; daca se prepara crema cu cacao, ciocolata, sau nescafe, lichidul va fi apa sau lapte, iar pentru alte creme, lichidul mentionat in reteta.
  3. Compozitia se bate pe un vas cu apa clocotita, 7-8 minute, pana cand se infierbanta si se ingroasa ca un sos spumos; se ia atunci, de pe aburi, se adauga cacao neaparat cernuta, ciocolata rasa sau nescafe, se bate bine pana cand se omogenizeaza, apoi se raceste pe un vas cu apa rece fara sa se mai bata cu telul.
  4. Cand compozitia ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale, cu care se bate, pana cand se omogenizeaza.
  5. Spuma scade cand se bate cu untul, totusi crema va fi pufoasa.

Pofta Buna!