Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar tos
  • 500 ml lapte
  • zahar vanilat

Mod de preparare:

  1. Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 gr pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pana se intareste ca o zapada.
  2. Intr-o cratita de 1 1/2 l, se pune laptele sa se infierbante impreuna cu zaharul vanilat.
  3. Se ia cate o lingura cu varf din spuma si se pun 2-3 bulgari si se pun unul langa altul, in laptele fierbinte se lasa la fiert 1 min.
  4. Cu restul de spuma se va proceda la fel. Intr-o craticioara galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in suvoi laptele fierbinte in care au fiert bulgari amestecandu-se tot timpul.
  5. Dupa aceea, craticioara se pune pe un vas cu apa clocotita, compozitia se bate 10 min insistand pe fundul craticioarei.
  6. Galbenusurile leaga lichidul in care se pun, numai daca se infierbanta, fara sa ajunga la punctul de fierbere.
  7. Dupa ce s-a racit, se toarna in jurul bulgarilor, avand grija sa nu-i pateze.

Pofta Buna!