Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- 4 oua
- 100 gr zahar tos
- 500 ml lapte
- zahar vanilat
Mod de preparare:
- Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 gr pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pana se intareste ca o zapada.
- Intr-o cratita de 1 1/2 l, se pune laptele sa se infierbante impreuna cu zaharul vanilat.
- Se ia cate o lingura cu varf din spuma si se pun 2-3 bulgari si se pun unul langa altul, in laptele fierbinte se lasa la fiert 1 min.
- Cu restul de spuma se va proceda la fel. Intr-o craticioara galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in suvoi laptele fierbinte in care au fiert bulgari amestecandu-se tot timpul.
- Dupa aceea, craticioara se pune pe un vas cu apa clocotita, compozitia se bate 10 min insistand pe fundul craticioarei.
- Galbenusurile leaga lichidul in care se pun, numai daca se infierbanta, fara sa ajunga la punctul de fierbere.
- Dupa ce s-a racit, se toarna in jurul bulgarilor, avand grija sa nu-i pateze.
Pofta Buna!
Scrie o parere