Timp de preparare: cca 2 ore
Cca 490 kcal/portie
Se consuma cu orez
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 cocos mic (cca 1 kg)
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 3 nuci de Macadamia
- 2-3 l. s. ulei
- 1-2 l. c. praf de sofran
- 1 l. c. praf de galagant
- 1 l. c. praf de lamaie
- 1 l. c. enibahar praf
- 1 fir usturoi verde
- 100 gr germeni din boabe de soia
- cateva frunze de telina taiate fin
- sare
- 1-2 l. s. sos dulce de soia
- 1 lamaie mare
Mod de preparare:
- Cocosul se pune intr-un vas la fiert. Se acopera si se fierbe la foc redus 1 1/2 ora. Se scoate din vas, se scoate carnea de pe oase, se indeparteaza pielita; carnita se taie in bucati egale si se pune deoparte.
- Ceapa se taie cuburi mici, se toaca, se rade usturoiul, se macina nuca.
- Ceapa se prajeste in ulei, jumatate din aceasta se scoate si se pune deoparte. Usturoiul, nucile si condimentele se pun in tigaia cu ceapa si se prajesc 3 minute impreuna. Toata compozitia se toarna in supa limpede de pui.
- Usturoiul verde se taie in inele subtiri, boabele de soia se pun la scurs, apoi impreuna cu frunzele de telina se pun in supa. Se sareaza.
- Ceapa pusa deoparte se prajeste.
- Carnea de pui se pune in supa si se incalzeste.
- Supa se condimenteaza cu sos de soia. Lamaia, cu coaja cu tot, se taie felii subtiri.
- Supa se portioneaza in farfurii. Feliile de lamaie se pun deasupra si se presara cu ceapa prajita.
Pofta Buna!
Scrie o parere