Tocana de legume

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 210 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 l. s. ulei de masline
  • 1 ardei gras iute, mic
  • 2 cepe, taiate in cuburi
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3-4 zucchini, in felii
  • 2 patlagele, in cuburi
  • 1 gogosar rosu si unul verde, taiati in fasii
  • 1/2 l supa limpede de carne (instant)
  • 200 gr pasta de rosii
  • 1 castravete mic de sera, taiat in cuburi
  • 4 rosii taiate in felii
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cateva frunze tocate de maghiran si busuioc
  • 1 l. s. frunze de patrunjel, tocate

Mod de preparare:

  1. Se incinge uliul si se prajesc ardeiul iute si ceapa. Dupa 3 minute se adauga usturoiul, dupa inca 3 minute zucchini, patlagelele si bucatile de gogosari.
  2. Se amesteca bine legumele si se stropesc cu ulei in timp ce se calesc, iar supa si pasta de rosii se toarna peste legume. Se adauga castravetele si se mai fierbe 1/2 ora. Legumele trebuie sa fie moi, dar nu zdrobite.
  3. Inainte de a servi se pun rosiile, se incalzeste mancarea, se condimenteaza si se presara cu verdeturi.

Pofta Buna!

Supa de dovleac Zucchini

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 400 kcal/portie
Se consuma cu paine de casa

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 cepe
  • 2 l. s. unt
  • 600 gr dovleac
  • 200 gr ciuperci proaspete
  • 300 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l. s. pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 400 ml vin alb
  • 200 gr smantana
  • amidon
  • 1 l. s. verdeturi proaspete, tocate (oregano, busuioc, frunze de patrunjel)
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • zahar
  • pentru ornat o crenguta verde

Mod de preparare:

  1. Ceapa se toaca fin. Intr-o tigaie se pune untul la incins si se prajeste ceapa.
  2. Dovleacul se injumatateste si se scot samburii. Miezul se taie fasii.
  3. Ciupercile se taie fasii si se stropesc cu zeama de lamaie.
  4. Ciupercile si pasta de rosii se pun peste ceapa. Se freaca usturoiul cu sare si impreuna cu dovleacul si cu vinul se toarna peste ciuperci si pasta de rosii. Toate se pun intr-o cratita si se fierb 1/4 ora.
  5. Se adauga intai supa de legume, apoi smantana si se leaga cu amidon.
  6. Se ia de pe foc, se presara cu verdeturi si se condimenteaza cu sare, piper, piper Cayenne si zahar. Se orneaza cu o crenguta verde.

Pofta Buna!