Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora
Ingrediente:
- 1 kg peste (scrumbii, heringi)
- 250 ml apa
- 100 ml otet
- 50 ml ulei
- o foaie de dafin
- 10 boabe piper
- o ceapa (80 gr)
- o lingurita cu varf sare
Mod de preparare:
- Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea.
- Se scot, apoi, 2 fileuri, trecand cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase.
- Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.
- Toate ingredientele de mai sus: ceapa taiata in felii, apa, otetul, uleiul, foaia de dafin, piperul, o lingurita cu varf de sare se pun intr-o olita si se fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de pe foc.
- Cand s-a racit, se pune peste bucatile de peste si se amesteca bine.
- Se lasa sa se marineze 6-7 zile la rece, apoi pestele se serveste ca fel intai.
- Se pastreaza in frigider.
Pofta Buna!
Scrie o parere