Dificultate medie
Timp de preparare: cca 3/4 ora

Ingrediente:

  • 1 kg peste (scrumbii, heringi)
  • 250 ml apa
  • 100 ml otet
  • 50 ml ulei
  • o foaie de dafin
  • 10 boabe piper
  • o ceapa (80 gr)
  • o lingurita cu varf sare

Mod de preparare:

  1. Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea.
  2. Se scot, apoi, 2 fileuri, trecand cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase.
  3. Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.
  4. Toate ingredientele de mai sus: ceapa taiata in felii, apa, otetul, uleiul, foaia de dafin, piperul, o lingurita cu varf de sare se pun intr-o olita si se fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de pe foc.
  5. Cand s-a racit, se pune peste bucatile de peste si se amesteca bine.
  6. Se lasa sa se marineze 6-7 zile la rece, apoi pestele se serveste ca fel intai.
  7. Se pastreaza in frigider.

Pofta Buna!