Ciorba de fasole verde

Timp de preparare: cca 1/2 ora

Ingrediente:

  • morcov
  • patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • 1/2 kg fasole verde
  • 2 l. s. ulei
  • un ardei
  • 1/2 kg rosii
  • frunze de patrunjel si telina
  • putin cimbru
  • sare

Mod de preparare:

  1. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.
  2. Cand clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.
  3. Cand toate sunt fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba cateva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.
  4. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.
  5. Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smantana sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Pofta Buna!

Supa din samburi verzi de cereale si telina

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 410 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru supa:

  • 4 cepe mici
  • 4 bucati de telina cu frunze
  • 2 l. s. unt sau margarina vegetala
  • 100 gr cereale verzi
  • 3/4 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • putina sare
  • piper proaspat macinat

In plus:

  • 1 cana cu smantana dulce
  • 50 gr cascaval ras
  • boia

Mod de preparare:

  1. Se curata ceapa si se taie cuburi mici. Se taie frunzele telinelor si se toaca mai mare. Telina se taie in fasii subtiri.
  2. Se pune untura intr-o cratita la incins, cepele si telina se calesc. Se adauga cerealele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga supa de legume.
  3. Supa se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute la foc redus. La sfarsit se pun frunzele de telina.
  4. Smantana se bate, dupa care se adauga cascavalul. Se toarna supa intr-un castron incalzit, se presara cu boia si cu cascaval ras si se serveste fierbinte.

Pofta Buna!