Pizza Capricciosa

Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 910 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de Chianti Classico (vin)

Ingrediente:

  • 1 aluat conform retetei: Blat Pizza
  • 500 gr rosii coapte bine
  • 250 gr sunca fiarta taiata felii
  • 4 fileuri de sardele din conserva
  • 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 150 gr masline negre
  • putina sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava

Mod de preparare:

  1. Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
  2. Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220 C si se unge o tava cu ulei.
  3. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita.
  4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
  5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta Buna!

Pizza “Cele 4 anotimpuri”

Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 1170 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de vin sec rosu

Ingrediente:

  • 1 aluat pizza conform retetei: Blat Pizza
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura oregano
  • 6 linguri cascaval ras (parmezan)
  • 8 rosii oparite
  • 100 gr creveti
  • 100 gr carne de pasare sau de scoica
  • 100 gr sunca fiarta taiata fasii
  • 100 gr salam
  • 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
  • cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • 200 gr mozzarella

Mod de preparare:

  1. Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
  2. Se incalzeste cuptorul la 220 C, se oparesc rosiile, se cojesc si se aseaza pe aluatul taiat felii.
  3. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
  5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei.
  6. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.

Pofta Buna!