Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Cca 910 kcal/portie
Se serveste cu un pahar de Chianti Classico (vin)
Ingrediente:
- 1 aluat conform retetei: Blat Pizza
- 500 gr rosii coapte bine
- 250 gr sunca fiarta taiata felii
- 4 fileuri de sardele din conserva
- 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
- 4 linguri ulei (de masline)
- 150 gr masline negre
- putina sare
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava
Mod de preparare:
- Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
- Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220 C si se unge o tava cu ulei.
- Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita.
- Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
- Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Pofta Buna!
Scrie o parere