Timp de preparare: cca  2 ore
Cca 490 kcal/portie
Se consuma cu orez

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 cocos mic (cca 1 kg)
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 nuci de Macadamia
  • 2-3 l. s. ulei
  • 1-2 l. c. praf de sofran
  • 1 l. c. praf de galagant
  • 1 l. c. praf de lamaie
  • 1 l. c. enibahar praf
  • 1 fir usturoi verde
  • 100 gr germeni din boabe de soia
  • cateva frunze de telina taiate fin
  • sare
  • 1-2 l. s. sos dulce de soia
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare:

  1. Cocosul se pune intr-un vas la fiert. Se acopera si se fierbe la foc redus 1 1/2 ora. Se scoate din vas, se scoate carnea de pe oase, se indeparteaza pielita; carnita se taie in bucati egale si se pune deoparte.
  2. Ceapa se taie cuburi mici, se toaca, se rade usturoiul, se macina nuca.
  3. Ceapa se prajeste in ulei, jumatate din aceasta se scoate si se pune deoparte. Usturoiul, nucile si condimentele se pun in tigaia cu ceapa si se prajesc 3 minute impreuna. Toata compozitia se toarna in supa limpede de pui.
  4. Usturoiul verde se taie in inele subtiri, boabele de soia se pun la scurs, apoi impreuna cu frunzele de telina se pun in supa. Se sareaza.
  5. Ceapa pusa deoparte se prajeste.
  6. Carnea de pui se pune in supa si se incalzeste.
  7. Supa se condimenteaza cu sos de soia. Lamaia, cu coaja cu tot, se taie felii subtiri.
  8. Supa se portioneaza in farfurii. Feliile de lamaie se pun deasupra si se presara cu ceapa prajita.

Pofta Buna!