Supa crema de broccoli

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 230 kcal/portie
Se consuma cu paine prajita

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr broccoli
  • 1 ceapa
  • 2 l. s. unt
  • 1/2 l. s. faina integrala
  • 1 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • enibahar macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 v. d. c. nucsoara
  • 4 l. s. smantana
  • 1-2 l. s. frunze de migdal
  • 1 v. d. c. frunze de lamaita

Mod de preparare:

  1. Se desface in bucati broccoli si se toaca. Ceapa se taie fin.
  2. Untul se pune intr-o cratita la incins, se prajeste ceapa pana devine sticloasa, se adauga broccoli tocat si se da o data in clocot.
  3. Se presara cu faina, se incorporeaza supa de legume si se condimenteaza cu sare, piper, enibahar, piper Cayenne si nucsoara. Supa se fierbe aproximativ 10 minute la foc potrivit.
  4. Supa se bate cu mixerul si se incalzeste inca o data. Se adauga smantana. Supa se orneaza cu frunze de migdal si frunze de lamaita.

Pofta Buna!

Supa de dovleac Zucchini

Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 400 kcal/portie
Se consuma cu paine de casa

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 cepe
  • 2 l. s. unt
  • 600 gr dovleac
  • 200 gr ciuperci proaspete
  • 300 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • zeama de la o lamaie
  • 4 l. s. pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 400 ml vin alb
  • 200 gr smantana
  • amidon
  • 1 l. s. verdeturi proaspete, tocate (oregano, busuioc, frunze de patrunjel)
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • zahar
  • pentru ornat o crenguta verde

Mod de preparare:

  1. Ceapa se toaca fin. Intr-o tigaie se pune untul la incins si se prajeste ceapa.
  2. Dovleacul se injumatateste si se scot samburii. Miezul se taie fasii.
  3. Ciupercile se taie fasii si se stropesc cu zeama de lamaie.
  4. Ciupercile si pasta de rosii se pun peste ceapa. Se freaca usturoiul cu sare si impreuna cu dovleacul si cu vinul se toarna peste ciuperci si pasta de rosii. Toate se pun intr-o cratita si se fierb 1/4 ora.
  5. Se adauga intai supa de legume, apoi smantana si se leaga cu amidon.
  6. Se ia de pe foc, se presara cu verdeturi si se condimenteaza cu sare, piper, piper Cayenne si zahar. Se orneaza cu o crenguta verde.

Pofta Buna!