Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 160 kcal/portie
Se consuma cu bagheta
Ingrediente pentru 4 portii:
- 8 crevete (a cate 30-40 gr)
- 100 gr ceapa
- 200 gr fenicul
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 l. s. ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- 800 ml supa limpede de peste (vezi reteta Supa limpede de peste, sau din plic)
- 1 l. s. unt
- sare
- 2 l. s. ceapa
- piper proaspat macinat
- 1 v. d. c. piper Cayenne
- 20 ml Pernod
- 1 l. s. verdeata de fenicul tocata
Mod de preparare:
- Crevetele se scot din cochilie, se taie in bucati mai mici, la fe ceapa si feniculul. Inima feniculului se taie in fasii subtiri.
- Coaja de la crevete, usturoiul, ceapa si bucatile de fenicul se pun intr-un castron si se prajesc in ulei de masline; se stropesc cu vin alb, la care se adauga supa limpede. Totul se fierbe 20 minute si se trece prin sita.
- Ceapa si fasiile de fenicul se pun intr-un castron si se calesc.
- Crevetele se taie in 3 sau 4 bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se calesc 2 minute in unt, apoi se adauga crevetele.
Pofta Buna!
Comentarii la retete