Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Ingrediente:
- cca 200 gr carnat afumat
- 700-800 gr cartofi
- ceapa (100 gr)
- 50 ml ulei sau alta grasime
- boia dulce
- piper
- patrunjel sau marar
- sare
Mod de preparare:
- Ceapa, taiata marunt, se caleste in ulei, se pune apoi , un varf de lingurita cu boia dulce de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, se amesteca de 2-3 ori si , imediat, se adauga carnatul taiat in felii de 1 cm grosime; se amesteca de 4-5 ori si se stinge cu circa 1/4 l apa fierbinte.
- Cand clocoteste apa, se adauga cartofii taiati in sferturi , se completeaza apa pana la nivelul cartofilor, se sareaza si se pune un varf de cutit cu piper.
- Se lasa sa fiarba acoperiti cca 20 minute, ca sa se inmoaie.
- Sosul nu se ingroasa cu faina; va fi foarte gustos cu aroma de afumatura.
- Cand se ia mancarea de pe foc, se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.
Pofta Buna!
Comentarii la retete