Dificultate medie
Timp de preparare: cca 1 ora
Ingrediente:
- 400 gr faina
- 250 gr unt
- margarina sau untura
- 120 ml apa
- 15 ml zeama de lamiie
- un ou
- coaja rasa de lamaie
- 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare:
- Intr-un castron se pun 100 gr grasime topita, apa rece, coaja si zeama de lamaie, oul intreg si la urma, 300 gr faina.
- Mai intai se amesteca cu lingura, apoi se framanta 8-10 minute, cu mana.
- Aluatul se aseaza pe masa sau pe o foaie de naylon, presarata cu faina.
- In acelasi castron se pune restul de grasime moale si de faina , care se amesteca pana cand se omogenizeaza, lasandu-l la cald.
- Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara cu grosimea de 3-4 mm, care se unge apoi cu grasimea si se impatureste.
- Aluatul este suficient pentru 4 rulouri coapte in tava de cca 38/26 cm si 3 rulouri, in tava mare.
Pofta Buna!
Comentarii la retete