Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 300 kcal/portie
Se consuma cu paine alba
Ingrediente pentru 4 portii:
- 350 gr spanac
- 1 catel de usturoi tocat
- 40 gr ceapa tocata
- 2 l. s. unt
- 600 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- 200 gr smantana
- sare
- putin piper proaspat macinat
- nucsoara
Pentru galustele din branza:
- 100 gr branza de vaci
- 1 galbenus de ou proaspat
- 50 gr paine alba rasa fin
Mod de preparare:
- Se fierbe spanacul in apa cu sare, se strecoara si se lasa sa se scurga.
- Se pune intr-o cratita untul la incins, se prajesc usturoiul si ceapa; se aduga frunzele de spanac si se completeaza cu supa de legume.
- Se fierbe la foc mic 1/4 ora. Supa se bate cu mixerul, pana se obntine o pasta, care se trece printr-o sita. Se adauga smantana si se fierbe din nou. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
- Se amesteca branza cu galbenusul, cu paine a alba si se condimenteaza. Din aluat se formeaza cu ajutorul unei lingurite galuste si se fierb usor in apa sarata aproximativ 5 minute. Galustele se scurg si se servesc in supa.
Pofta Buna!
Timp de preparare: cca 1/2 ora
Cca 110 kcal/portie
Se consuma cupaine alba
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 gr miez de dovleac
- 50 gr ceapa tocata
- 1 l. s. unt
- 700 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- 2 l. c. miere
- 1 l. s. otet de sherry
- putin piper alb proaspat macinat
- nucsoara
- sare
- 2 rosii
- 2 l. s. marar tocat
Mod de preparare:
- Dovleacul se taie fasii subtiri, se pune intr-un castron impreuna cu ceapa si untul si se prajesc. Se adauga mierea, otetul si supa de legume. Toata compozitia se fierbe 20 de minute.
- Supa se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie in cuburi mici. Cuburile de rosii si mararul se pun numai cand se serveste supa.
Varianta:
Daca nu va place dovleacul, puteti folosi castravete de sera.
Pofta Buna!
Comentarii la retete