Minestrone a la Milanese

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr costita afumata
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 zucchini mic
  • putin vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr mazare
  • 200 gr fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 l. c. busuioc
  • 1 l. c. oregano
  • 150 gr orez fiert
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. zahar
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 l. s. cascaval
  • 1 l. s. frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
  2. Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
  3. Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
  4. Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
  5. Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
  6. Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Pofta Buna!

Supa de fasole boabe

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 280 kcal/portie
Se consuma cu chifle si ceapa

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 l. s. ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l. c. sare
  • 1 l. s. pasta de rosii
  • 1/2 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 1 conserva mare cu boabe de fasole rosie
  • piper
  • 1 l. c. boia
  • piper Cayenne
  • zeama de la 1 lamaie
  • zahar
  • 4 felii de paine alba
  • 2 oua fierte tari
  • 1 l. s. coaja de lamaie
  • frunze de patrunjel tocate

Mod de preparare:

  1. Se pune uleiul la incins. Legumele se taie marunt si se prajesc in ulei. Se freaca usturoiul cu sare si se caleste impreuna cu legumele.
  2. Se adauga la compozitie si pasta de rosii. Se toarna supa de carne. Boabele se pun la scurs, dupa care se adauga in supa.
  3. Se incalzeste supa si se condimenteaza cu suc de lamaie si putin zahar.
  4. Feliile de paine se taie in cuburi mici. Ouale se toaca si se amesteca cu coaja de lamaie si cu frunzele de patrunjel, apoi se pun in supa. Supa se incalzeste din nou.

Pofta Buna!