Minestrone a la Milanese

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr costita afumata
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 zucchini mic
  • putin vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr mazare
  • 200 gr fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 l. c. busuioc
  • 1 l. c. oregano
  • 150 gr orez fiert
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. zahar
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 l. s. cascaval
  • 1 l. s. frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
  2. Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
  3. Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
  4. Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
  5. Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
  6. Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Pofta Buna!

Mancare scazuta de legume

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 470 kcal/portie
Se consuma cu paine de casa

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 100 gr conopida rf.
  • 100 gr broccoli rf.
  • 100 gr parizer
  • 100 gr morcovi rf.
  • 100 gr mazare rf.
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 100 gr sunca fiarta, in cuburi
  • 2 perechi de crenvursti taiati, in felii
  • 3/8 l supa limpede de carne (instant)
  • 200 gr smantana dulce
  • 1 l. s. intaritor de bucatarie (gelatina)
  • cateva picaturi de sos Worcester
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • 1 l. s. hasmatuchi tocat
  • 1 l. s. usturoi verde tocat

Mod de preparare:

  1. Se decongeleaza legumele. Untul se pune intr-o tigaie la incins, sunca, parizerul si crenvurstii se prajesc.
  2. Se scurg legumele si se adauga la carnaciori. Se toarna supa, iar smantana se freaca cu gelatina si se toarna peste zarzavat.
  3. Se condimenteaza cu sos Worcester, zeama de lamaie, sare, piper si nucsoara. Se acopera si se fierbe incet aproximativ 20 de minute.
  4. Daca este necesar, se condimenteaza din nou si se presara deasupra verdeturile.

Pofta Buna!

Mancare de pui exotica

Timp de preparare: cca 1 ora
Cca 540 kcal/portie
Se consuma cu paine alba

Ingrediente pentru 4-5 portii:

  • 1 cocos mic
  • 1 l supa limpede de pui (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 250 gr broccoli
  • 300 gr mazare refrigerata
  • 4 morcovi mici
  • 2 fire usturoi proaspat, taiat in fasii
  • 100 gr orez
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 2 l. s. faina
  • 1/8 l vin alb
  • 2 l. s. sos de soia
  • 200 gr mandarine despicate, din conserva
  • sare
  • 2 l. c. piper curry
  • 2 v. d. c. sofran
  • 1/2 l. c. enibahar
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 galbenus de ou proaspat

Mod de preparare:

  1. Se indeparteaza pielea de pe cocos, se transeaza carnea in bucati egale.
  2. Broccoli, mazarea, morcovii, usturoiul proaspat si supa limpede se fierb 20 minute la foc redus.
  3. Orezul se fierbe.
  4. Untul sau margarina se pune la incins, se prajeste faina si se stinge cu supa limpede de pui. Se amesteca cu orezul si cu mandarinele. Se adauga vinul alb si sosul de soia. Se da o data totul in clocot.
  5. Se freaca galbenusul cu smantan si cu sosul obtinut se leaga supa.

Pofta Buna!

Supa de legume cu cereale

Timp de preparare: cca 1 1/4 ora
Timp de muiat: cca 10 ore
Cca 270 kcal/portie
Se consuma cu paine integrala

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr grau
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 gulii
  • 2 morcovi
  • 2 l. s. unt sau margarina vegetala
  • 1 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 150 gr mazare proaspata
  • 3 l. s. smantana
  • putina sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • cateva frunze de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Graul se pune intr-un castron plin cu apa se acopera si se lasa 10 ore la muiat.
  2. Usturoiul se taie rondele, guliile si morcovii se taie fasii subtiri.
  3. Se pune untura intr-un castron la incins li secalesc legumele. Se adauga supa limpede si semintele de grau. Supe se fierbe la foc potrivit. Cu 1/4 de ora inainte de a se termina supa, se adauga mazarea si se continua fierberea.
  4. Se amesteca supa cu smantana si se omogenizeaza pana devine fina, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

Pofta Buna!