Minestrone a la Milanese

Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 370 kcal/portie
Se consuma cu bagheta cu usturoi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 100 gr costita afumata
  • 2 l. s. unt sau margarina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 zucchini mic
  • putin vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr mazare
  • 200 gr fasole alba
  • 1 l supa limpede de carne (vezi reteta Supa de carne, sau din plic)
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 l. c. busuioc
  • 1 l. c. oregano
  • 150 gr orez fiert
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 v. d. c. zahar
  • 1 v. d. c. piper Cayenne
  • 1 l. s. cascaval
  • 1 l. s. frunze tocate de patrunjel

Mod de preparare:

  1. Costita se taie in cuburi si se prajeste in unt.
  2. Ceapa si morcovii se taie in cuburi, ceapa verde in fasii, zucchini se injumatateste si se taie felii subtiri.
  3. Legumele, vinul alb, frunza de dafin se adauga la costita, se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute.
  4. Mazarea si fasolea se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume.
  5. Orezul se incalzeste in supa, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, piper Cayenne si se fierb inca 5 minute.
  6. Minestrone se serveste presarat cu cascaval.

Pofta Buna!

Supa crema de cartofi si ciuciuleti

Timp de preparare: cca 1/4 ora
Cca 110 kcal/portie
Se consuma cu franzela proaspata

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 250 gr ciuciuleti proaspeti sau din conserva)
  • 1 ceapa rosie
  • 250 gr cartofi
  • 1 l. s. unt sau margarina
  • 1/2 l supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
  • 125 gr Tofu
  • 3-4 l. s. sos de soia
  • piper proaspat macinat
  • 2 l. s. Sherry uscat
  • 1/2 legatura busuioc

Mod de preparare:

  1. Daca este necesar, ciuciuletii se taie marunt. Ceapa si cartofii se curata si se taie cuburi. Se pune untura intr-o tigaie, in care se prajesc ciupercile. Se scot din tigaie si se tin la cald.
  2. In aceeasi tigaie se prajesc cartofii si ceapa pana ce devin sticlosi, se acopera si se fierbe aproximativ 1/4 ora la foc redus.
  3. Se lasa Tofu 5 minute in apa sarata. Se taie cuburi si se incorporeaza in supa. Se bate supa cu mixerul sau telul, pana ce devine spumoasa. Se fierb toate impreuna si se condimenteaza cu sos de soia, piper si Sherry. Ciupercile se incalzesc din nou in supa.
  4. Se serveste cu frunze de busuioc presarate deasupra.
    Sugestie:
    Cu supa se poate lucra usor. Inainte de a fi servita, se bate bine cu telul. Ciupercile se prepara cu putin timp inainte de a fi servite

Pofta Buna!