Timp de preparare: cca 3/4 ora
Cca 240 kcal/portie
Se consuma cu paine prajita
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 conopida mica
- 2 l. s. ceapa tocata
- 1 l. c. unt
- 700 ml supa limpede de legume (vezi reteta Supa limpede de legume, sau din plic)
- 2 felii de paine prajita
- 1 l. s. unt
- 2 l. s. verdeturi tocate (hasmatuchi, busuioc, frunze de patrunjel)
- 200 gr smantana
- sare
- putin piper alb proaspat macinat
- nucsoara
Mod de preparare:
- Se rupe conopida in bucati si se taie marunt; se fierbe 2 minute in supa de legume si se lasa sa se raceasca.
- Codita de la conopida se taie si mai marunt si impreuna cu ceapa se prajeste in unt. Se toarna supa de legume si se fierbe inca 1/2 ora.
- Feliile de paine prajita se taie cuburi de 1 cm. Intr-o tigaie se pune 1 lingura unt, in care se prajesc painea si verdeturile.
- Se bate supa cu mixerul pana ce devine pastoasa si se trece printr-o sita. Se toarna smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
- Inainte de a fi servita, supa se mai da o data in clocot si se adauga crutoanele si verdeata.
Pofta Buna!
Comentarii la retete